Friday, August 21, 2015

Curtea cneziala a Candestilor

Va povesteam zilele trecute despre Castelul Kendeffy. Ramura Kendeffy s-a desprins din familia nobiliara romaneasca Candea (inregistrata prima oara pe la 1300) dupa ce aceasta a trecut la catolicism în urma ascendenței lor în funcții publice (Kendeffy = fiul lui Kende in maghiara).

Mai jos aveti istoria locului mai pe larg.





Acest ansamblu este bine marcat, se gasesc indicatoare inca din Santamaria Orlea. Cand ajungeti in Rau de Mori tineti drumul spre centrul localitatii si se iveste imediat in dreptul unui pod. Este complet abandonat, nu sunt garduri, nu e nimeni de paza. Pasiti cu grija totusi, constructia este instabila. Noi l-am lasat pe Tudor cu bunicii cat ne-am cocotat pe acolo. 
















Si capela de peste drum.





Se pastreaza foarte bine incaperea de la subsol. Dragos a intrat inauntru si a observat ceva tentative de a trage cabluri. De altfel, urme de intrerupatoare se gasesc si pe alti pereti de la etajul unul. Si chiar ceva urme de vopsea. Constructiile dateaza din diverse perioade (secolul XIV-XVI) dar nu am aflat cine/in ce context a incercat conectarea lor la curent.





Daca v-a placut acest post, v-ar putea interesa si celelalte obiective vizitate in acceeasi zi.
Sau alte alte obiective din Tara Hategului.

No comments:

Post a Comment