Tuesday, August 18, 2015

Castelul Kendeffy

O constructie foarte frumoasa, in stil baroc si ulterior neogotic ce a rezistat cel mai bine printre alte cladiri similare. A fost ridicat in 1782, nationalizat in 1946 si transformat in hotel dupa 1982 pana relativ recent.

Poarta castelului apare imediat cum intri pe drumul spre Rau de Mori via Sacel pornind din Santamaria Orlea. E un gard mare cu un afis pe care scrie "Intrarea interzisa. Caine rau." Dar la vreo 30 metri dupa colt e o doar o bariera care pare ca duce catre curtea din spate. Panoul cu avertisment se repeta. 

Eu si Ursul gandim ca e pusa de pacaleala treaba cu patrupedul de paza asa ca ne aventuram. Liniste si pace, facem cateva poze. Ar fi trebuit sa fie acolo o gradina englezeasca dar care a disparut cu totul intre timp, pierduta intre boscheti. In fata castelului (ce se vedea de la poarta principala) nu mai mergem pentru ca erau prea multi copaci si nu se incadra poza.

Iesim inapoi la bariera unde ne asteptau copilul si socrii si mergem iar la poarta in speranta ca zarim pe cineva care ne-ar putea lasa sa aruncam o privire inauntru. Printre copaci vad o usa deschisa. Mai ca ma pregateam sa strig cand brusc se iveste un cap de dog argentinian. Se uita calm fix la noi. Ma ia cu palpitatii realizand ca, cu 5 minute inainte, ma aflam la 15 metri distanta de acea usa, fara niciun gard intre noi.

Asadar, va sfatuiesc sa nu ignorati pancarta si sa admirati castelul de la distanta.





Daca v-a placut acest post, v-ar putea interesa si celelalte obiective vizitate in acceeasi zi.
Sau alte alte obiective din Tara Hategului.

No comments:

Post a Comment