Wednesday, January 24, 2018

La Madrilena

Ai zice ca 6 zile la Madrid sunt suficiente. Nici pe departe. Un oras cosmopolit, exemplu de multiculturalism, cu un centru vechi urias si supraaglomerat chiar si in afara sezonului (sfarsit de ianuarie). Cu toate acestea, nimeni nu vorbeste o boaba de engleza.

Pe toate strazile e o forfota uriasa, in magazine la fel, ori noi nu ne prea dam in vant dupa aglomeratii. Doar pe ici pe colo, pe strazile laturalnice, mai gasesti cate un mic magazin de mici meseriasi.

Transportul public e foarte bine pus la punct. Se ajunge cu metroul peste tot (chiar si la aeroport, cu o taxa suplimentara de 3 euro) iar statiile sunt ca un labirint foarte bine semnalizat.

Prin oras mi-au placut zidurile pictate si decorurile de faianta pictata, in special de la baruri.

Mancare (ca si orice altceva de fapt) este foarte scumpa iar meniurile sunt in general in spaniola asa ca e greu sa alegi. Noi am ales un local de langa apartamentul pe care il inchiriasem si am fost foarte multumiti de meniul traditional la un pret rezonabil. Lui Dragos i-a placut o tocanita de burta (aceeasi burta pe care noi o punem in ciorba) iar mie mi-a placut salmorejo (o supa rece de rosii cu crude). Ca ciudatenie locala am indraznit sa mananc dragutii astia:It's not what you think. it's not what I thought. Adica e, da nu e. Sa va explic. Ar fi trebuit sa fie pui de anghile dar din cauza pescuitului masiv nu se prea mai gaseste si daca se gaseste e foarte scump. Si cum pofta localnicilor a ramas nealterata acesti viermisori sunt artistic facuti in fabrica ca niste surimi (din pasta de peste si aditivi). Yummmm... Sunt marinati cu usturoi si au mers perfect cu pastele mele.

Concluzie.

M-as intoarce? Nu
Madrid vs. Bucuresti? Bucuresti

Ce poti vizita in/pe langa Madrid? Gradina Botanica, Parcul Retiro, Toledo.

No comments:

Post a Comment