Monday, August 5, 2013

La Sambata din nou

De cand s-a nascut Tudor am ajuns la Sambata de Sus de 4 ori. Ultimele doua dati ca sa urce Ursul pe Moldoveanu la o zi (poze cu isprava poate cu alta ocazie).

Evident ne place mult la Sambata, atat pentru traseele pe care le poti alege pe munte (unul usor si frumos, ca pentru Tudor) dar si pentru cazarea excelenta de care ne-am bucurat mereu la pensiunea Nicodor, cu gazde primitoare si mancare delicioasa (80-110 lei/camera).

Si mai e si manastirea Brancoveanu, aka Manastirea Sambata, monument istoric extrem de bine ingrijit, plin de flori care mai de care si unde te poti plimba in voie, mai ales in spatele manastirii unde se ascund doua lacuri pitoresti pline de clean, crap si cica niste pastrav. Eu ma simt foarte zen la umbra copacilor de pe mal, ferita de aglomeratia din manastire.

Iar la ultima vizita am ajuns si la herghelia Sambata, aia atat de spectaculos prezentata intr-o reclama mai veche la Cosmote si care m-a cam amarat asa pe de o parte. Sunt acolo 50 de armasari lipitani superbi, tinuti pentru monta si care sunt scosi din grajdul lor de 3X3m (unii si mai putin) doar o data pe saptamana cate putin. Macar iepele cu pui alearga liber pe un spatiu destul de intins.


Urechile verzi ii apartin lui Tudor :)


Daca v-a placut acest post, v-ar putea interesa si alte alte obiective din Fagaras.

No comments:

Post a Comment