Sunday, September 20, 2015

Palatul Cantacuzino Floresti sau Micul Trianon

Alta comoara sedusa si abandonata pe plaiuri natale, palatul Micul Trianon, serveste astazi drept decor pentru eliberarile crepusculare de hormoni ale junilor nurlii, ei gelati, ele cu sutienul turcoaz la vedere, din satul Floresti, la vreo 10 km de Ploiesti.

A apartinut lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut si sub numele de Nababul, acelasi care a construit si palatul cunoscut astazi sub numele de Muzeul George Enescu din Bucuresti (desi nu a fost niciodata locuit de acesta din urma).

Insa Nababul a murit cand copia de dimensiuni mai reduse a palatului Micul Trianon de la Versailles era aproape terminata. Mostenitorii dezinteresati, regimurile politice ulterioare si satenii ciorditori au adus cladirea la starea in care se afla acum.

Pozele sunt mai vechi, acum cladirea este inconjurata de gard si se incearca un fel de conservare pana se gasesc niste fonduri. Din 2014 aici se tine concursul hipic Karpatia Horse Trials, un eveniment foarte frumos si bine organizat, care incearca sa readuca in atentie frumusetea acestui monument istoric.


Daca ti-a placut acest loc, vezi si ce altceva ai mai putea vizita in Muntenia.

No comments:

Post a Comment