Sunday, July 17, 2016

Busteni si Cascada Urlatoarea

Weekendul Ursului. El si-a dorit ceva mai intens asa ca a plecat pe Valea Morarului, iar eu si pufosul ne-am facut de lucru prin Busteni.

Sambata am fost amandoi in parc; apoi la manastirea Caraiman (infiintata in 1998), peisaj frumos, copiii se distreaza uitandu-se la gaini, gaste, rate, iepuri, lebede; apoi iar in parc; apoi la piata, devorat mure; apoi la somn, apoi iar in parc. Pentru duminica am ales un traseu scurt si usor catre cascada Urlatoarea ca sa il obisnuim pe Tudor cu drumetiile si altfel decat in spate.  Ne-a luat mai mult de jumatate de ora, desigur, si calare si pe jos. :) Dupa masa de pranz eram deja in masina si ne indreptam spre Bucuresti, cu Tudor dormind in spate.Pentru a-l obisnui pe Tudor cu dormitul la cort in vederea periplului nostru elen, am vrut neaparat sa cautam un camping. Am o mare problema cu dormitul la cort in zone neamenajate (pe motive de securitate) - de altfel in alte tari este si ilegal - asa ca ne-am orientat catre singurul camping din zona: Camping Aviator. Se afla in Poiana Tapului iar intrarea se face pe poarta unei vulcanizari cu gard albastru de sarma (il poti rata usor daca nu esti atent).

Ce ne-a placut:
- oamenii au avut bun simt si au pastrat linistea; puteai sa te culci linistit si de la 9 seara ca nu auzeai pe nimeni.
- zona cu multa iarba verde
- aveai mese si scaune plastic pe care le puteai aseza in dreptul cortului
- toaleta curata
- frigider
- proprietarul campingului (si al vulcanizarii) a fost simpatic
- aproape de Busteni

Ce ne-a placut mai putin (nu suficient de putin cat sa nu mai mergem daca va fi cazul):
- campingul se afla pe DN1 si se aud masinile de pe drum iar trenurile semnalizeaza sonor cand trec prin gara localitatii si pana sa te obisnuiesti cu ideea te trezesti buimac in totiul noptii
- proprietatea este inchiriata de la Casa Regala (cladirea fusese casa servitorilor de pe domeniu), este veche (asa cum a ramas ea din vremurile ei bune) si in curs de renovare. Multe din facilitatile declarate sunt improvizate (de ex. camera de relaxare/bucataria serveste si de depozit de mobila, computerul e antic si de demult, televizorul la fel, baia nu are gresie/faianta, peretii sunt neterminati) dar proprietarul campingului se straduieste sa imbunatateasca conditiile avand in vedere ca investitia e riscanta si contractul de inchiriere nesigur. Dar cum noi nu am prea avut treaba decat cu gradina, iar toaleta in sine a fost mereu curata, nu prea ne-a deranjat acest aspect.

No comments:

Post a Comment